fbpx
Blog - Latest News
Ny støtteordning for bergvarme, Enova.

En dypere dykk inn i Enova’s forsterkede støtteordninger for bergvarme

Innledning

Bærekraftige energiløsninger er utvilsomt fremtiden. Med Enova’s nylige økning i støtte til varmesentraler, er tiden inne for å vurdere bergvarme som en primær energikilde for ditt bygg. Som din totalleverandør, står Hitech Energy klar til å hjelpe deg med å realisere ditt prosjekt.

Enova’s Forsterkede Støtteordning

Ifølge NOVAP, har Enova kunngjort en økning i støttesatsene for varmesentraler. Maksimal støtte har blitt hevet betydelig, og nå kan yrkesbygg og boligselskap søke om støtte for energikartlegging og energitiltak. Enova kan dekke opptil 30% av kostnadene for disse tiltakene, gitt at bygningens energiytelse forbedres med minst 20%.

Hva betyr dette for borettslag, sameie og næring?

Denne forsterkede støtten representerer en unik mulighet for borettslag, sameier og næringsbygg til å investere i bærekraftige energiløsninger som bergvarme. Med støtteprogrammet som også inkluderer utvalgte idrettsanlegg, er det nå enklere enn noensinne for større byggkomplekser å dra nytte av denne støtten.

Bergvarme er en jevn og pålitelig energikilde som kan dekke det meste av energibehovet i din bolig eller bygg. Med gjennomsnittlig forbruk i tankene, kan energien du sparer med bergvarme betale ned investeringen i løpet av 8 til 12 år. Dette betyr at over tid vil din investering ikke bare være miljøvennlig, men også økonomisk fornuftig.

mortenstunet installerer bergvarme og sparer på oppvarming.

Hitech Energy: Din Partner i Bærekraftige Løsninger

Som totalentreprenør leverer Hitech Energy komplette bergvarmeanlegg til alle typer bygg. Vår solide erfaring og kompetanse sikrer at vi finner den optimale løsningen for ditt bygg, enten det er en privat bolig, et borettslag, et sameie eller et næringsbygg.

Gjennomsnittlig Forbruk og Kritiske Tall

Med den nye støtten kan støtte til væske-til-vann-varmepumper økes betydelig. Dette er kritisk for å forstå potensialet for besparelser og effektivitet som bergvarme kan tilby. For eksempel, hvis et borettslag med et gjennomsnittlig forbruk vurderer å bytte til bergvarme, kan de potensielt se en reduksjon i energikostnadene på opptil 60-70% over tid. Dette, kombinert med den økte støtten fra Enova, gjør bergvarme til en svært attraktiv løsning.

Ingen bedre tid å investere i bergvarme!

Med Enova’s forsterkede støtte og Hitech Energy som din partner, er det ingen bedre tid å investere i bergvarme. Ikke bare vil du bidra til en grønnere fremtid, men du vil også se betydelige besparelser over tid. Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere ditt bærekraftige energiprosjekt. Enova har kunngjort at støtteprogrammet skal avvikles sommeren 2027, og støttesatsene skal nedjusteres 2 ganger i året fra september 2024 – så her er det bare å komme i gang.

Nyttige lenker:

Enova: Støtte til forbedring av energitilstand i borettslag og boligsameier

Novap: Mer Enova-støtte til yrkesbygg, og til borettslag og sameier

NOVAP – Nå Øker Enova-støtten til varmesentraler

Novap: Støtte for yrkesbygg og for borettslag og sameie

Enovas Pressemelding

Enova: Les mer om støtteprogrammet og hvem som kan søke