fbpx

Bergvarmepumpe – Vårt utvalg

Bergvarme er solenergi som er lagret i fjellet, og som kan ved hjelp av en energibrønn og bergvarmepumpe forsyne boliger eller næringsbygg med miljøvennlig og energibesparende oppvarming og kjøling.

En Bergvarmepumpe vil kort fortalt pumpe opp varme fra fjellet og distribuere det inn i boligens/bygget vannbårne anlegg. Det kan varme opp både gulvvarme og tappevann. Siden energikilden er gratis, gir dette en stor økonomisk besparelse sammenlignet med elektrisk/oljefyr oppvarming. Spesielt med dagens strømpriser.

For din trygghet etterstreber vi alltid å holde oss oppdatert for å kunne levere de beste produktene som er tilgjengelig på markedet. Vi er stolt forhandler av bergvarmepumper fra NIBE Bosch og Thermia.

Er du interessert i å se på muligheten for å installere bergvarme, trenger du ikke å sette deg inn i hva slags varmepumpe som passer best. Dette tar vi oss selvfølgelig av og tilpasser bergvarmepumpen etter boligens/byggets energibehov.

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring.

NIBE Bergvarmepumpe

NIBE er blant Europas ledende produsenter av varmepumper og et trygt valg i målet om et energieffektivt hjem. Med importøren ABK-Qviller som holder til i Norge, får man som kunde både rask support og hjelp hvis eventuelle problemer skulle oppstå. Hos NIBE får du kvalitetssikre og brukervennlige varmepumper som dekker ethvert behov.

S1155

Med modellen S1155 får du en intelligent og inverterstyrte bergvarmepumper som kommer uten integrert varmtvannspreder. Dette gjør den til et ypperlige alternativer for små rom med lav takhøyde.

Modellen S1255 leveres derimot med integrert varmtvannsbereder. Alle varmepumpene i NIBEs S-serie gir deg muligheten til å koble varmepumpen trådløst opp mot myUplink.

S1155 leveres i tre ulike effektstørrelser: 1,5 – 6 kW, 3 – 12 kW, 4 – 16 kW og 6 – 25 kW.

F1255 – F1355

Både F1255 og F1355 er kraftfulle varmepumper med integrerte varmtvannsberedere. Den kommer med doble kompressorer og inverterteknologi, noe som gir bedre effektregulering, lengre driftsintervall, mindre slitasje og større driftssikkerhet.

F1355 passer perfekt for bygg med et stort oppvarmingsbehov. Med NIBEs smartteknologi får du fullstendig kontroll over energiforbruket og kan styre varmen/kjølingen fra mobilen eller nettbrettet.

F1255 finnes i effektstørrelsene 1,5–6 kW, 3–12 kW, 4–16 kW.
F1355 finnes i effektstørrelsene 4–28 kW og 6-43 kW.

Thermia Bergvarmepumpe

Thermia er en svensk produsent som siden 1923 har levert kvalitetssikre varmepumper tilpasset både privatboliger og større næringsbygg. Med deres kraftfulle modell Thermia Mega kan man oppnå hele 88 kW med kun én bergvarmepumpe.

Mega

Mega er en svært kraftfull varmepumpe og kan levere 100% energidekning. Ved hjelp av inverterstyringen kan også varmeanlegg med ulikt varmebehov og varmtvann kjøres uten å benytte ekstra volumtanker.

Dette er en bergvarmepumpe som passer til store eiendommer som har et høyt energibehov.

Mega leveres fra 10 kW til 88 kW.

Atlas

Atlas er en inverterstyrt bergvarmepumpe som kontinuerlig justerer driften for å gi best effekt til lavest mulig energiforbruk. Ytelsen er i særklasse og Atlas er den første bergvarmepumpen med en SCOP-verdi > 6,0 (SCOP 6,15*). Den fantastisk høye årsvarmefaktoren på Atlas gir minimalt energiforbruk gjennom året.

Varmtvannskomfort er markedsledende og i en klasse helt for seg selv. En del av forklaringen er Thermias HGW-teknologi (hetgassveksleren) som gir deg varmtvann ”på kjøpet” når huset varmes opp. Med fullt utnyttet HGW-funksjon kan du få 545 liter varmtvann!

I utviklingen av Atlas er det lagt stor vekt på det akustiske designet. Målet har vært klart: markedets stilleste varmepumpe.

Tilgjengelig i to effektstørrelser: 3-12 KW. 4-18 kW

Calibra

Calibra er en inverterstyrt varmepumpe, som takket være sine smarte teknologiske løsninger kan kalibrere in seg til ditt oppvarmingsbehov og borehull. Ved hjelp av inverterteknologi tilpasses driften etter rådende forhold og oppvarmingsbehov, noe som gir en høy årsvarmefaktor og minimalt energiforbruk. Med Energy Source Control (borehullsovervåking) sørger Calibra for at det trekkes maksimalt med energi ut fra borehullet.

Takket være den innebygde TWS-teknikken og funksjonen for variabel oppvarming gir Calibra deg en meget høy varmtvannskomfort. Dette betyr at Calibra kan levere store mengder varmtvann til lav kostnad og at vannet i varmtvannsberederen varmes opp ekstra ved stor avtapping.

Thermia Calibra styres fra et enkelt touchscreen. Enkle og intuitive menyer med veiledning direkte i displayet – det første du får opp i panelet er innstilling for å justere temperatur.

Tilgjengelig i to effektstørrelser: 1,5-7 kW, 3-12 kW

Trygghetsavtale og forsikring

Både NIBE og Thermia tilbyr forsikring til bergvarmepumpe opptil hele 18 år. Vi anbefaler alle våre kunder å tegne varmepumpeforsikring etter installasjon. Det er en rimelig forsikring som sørger for at du ikke trenger å bekymre deg for uforutsette skader eller feil – hele 18 år frem i tid. Les mer om forsikringene nedenfor:

Thermia Trygg

NIBE Varmepumpeforsikring