fbpx

Vi er rigget for nye oppdrag med bergvarme! Ny borerigg og booster på plass i maskinparken

Nå er splitter ny borerigg og booster på plass – klare for nye oppdrag med bergvarme! Med det nye utstyret vil vi kunne grave 1,5 km ned i bakken, det syns vi er skikkelig spennende.

På demodagen på Qmatec fikk vi se våre nye stjerner i maskinparken. Vår splitter nye borerigg Qmatec 510TS og booster B7-42/2175 fra Atlas Copco. Vi er stole av å samarbeide med gode og seriøse forhandlere. Både Qmatec og Atlas Copco arbeider aktivt med bærekraftige løsninger som ikke skal gå på bekostning av produktivitet og robusthet. Vi gleder oss til å få maskinene ut på byggeplass og i arbeid!

Borerigg og booster hos Hitech Energy
En allsidig borerigg fra Hitech Energy

En allsidig borerigg

Salgsansvarlig Kristoffer Roholdt i Qmatec forteller at de ikke har klargjort denne type borerigg for så høyt trykk tidligere, den er forberedt høyt lufttrykk, og tåler 150 bar.

Qmatec 510TS er en veldig allsidig borerigg, som du kan borre energibrønner for bergvarme og lettere fundamenteringsjobber med. Pendlende belter gjør at den kan ta seg fram i terrenget. Det er IOT fjernovervåking, elektronisk sikkerhetsbur og hele riggen styres med fjernkontroll.

Den er også lakket med klarlakk for ekstra beskyttelse.

Les mer om boreriggen på Qmatec sine sider

Den første boosteren i verden med Stage 5

Boosteren B7-42/2175 fra Atlas Copco er vi stolte av å ha fått i maskinparken.

Dette er verdens første booster som leveres i henhold til utslippskravet «Stage 5» forteller salgsansvarlig Jon-Andreas Ellefsen i Atlas Copco. Dette er en booster som ved enkeltvirkende drift (en stegs kompresjon) kan levere 49 m3/min ved 69 bar, eller 35 m3/min ved 150 bar (dobbeltvirkende, to stegs kompresjon).

Boosteren får matet innluft fra en feeder kompressor, som typisk kan være en DrillAir Y35. Den vil da få 35 bar inn og en gitt kapasitet, så vil den boostre opp trykket til 69 eller 150 bar, om applikasjonen krever det. Siden denne er den første i verden er ikke brosjyremateriell ferdigstilt enda, men om dere vil vite mer kan dere se på Atlas Copco sin hjemmesider for informasjon som blir lagt ut fortløpende.

Vi har vært heldige og fått flott presseomtale på den nye boosteren vår, les på AT.no her og her på tungt.no

Vil du vite mer om muligheten for bergvarme i ditt bygg? Velkommen til å ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende befaring

Booster fra Atlas Copco hos Hitech Energy