fbpx

Så mye sparer du med bergvarme

Vi har lang fartstid i bransjen og god erfaring med ulike prosjekter med installering av bergvarme. Hos oss er du sikret en grundig og kostnadseffektiv prosess. Det er vanskelig å estimere hvor mye det vil koste å installere et komplett bergvarmeanlegg for akkurat din eiendom. Vår prosjektavdeling vil prosjektere og kartlegge alle elementer som vil påvirke kostnaden for et komplett bergvarmeanlegg til akkurat deres bygg. Ta kontakt for gratis befaring.

Bergvarme til borettslag

Det kan kanskje virke skremmende å starte et prosjekt som går ut på å bore etter bergvarme, og dette kan være en stor investering for en privathusholdning. Prisen varierer fra prosjekt til prosjekt, men ved å regne på det vil dette i de fleste tilfeller være lønnsomt fra dag én – selv med banklån!

Er bergvarme lønnsomt for meg?

En gjennomsnittlig enebolig har et årlig strømforbruk på ca 20-30.000 kWh avhengig av størrelse, alder og tilstand på bolig. Med dette forbruket vil en bergvarmepumpe kunne gi en besparelse på mellom 15.000,- og 20.000,- kroner i året. Det betyr at du kan betjene et lån og samtidig senke månedlige utgifter. En slik installasjon vil bidra til å øke verdien og gi bedre energimerking på boligen.

Se hva Enova mener om bergvarmepumpe her.

Hva kan jeg regne med av nedbetalingstid og besparelse?

Normal nedbetalingstid på et komplett anlegg er 8 til 12 år, med en normal levetid på 20-25 år. Grunnet stor besparelse på forbruk av strøm, olje eller andre fyringsprodukter vil de månedlige utgiftene bli langt lavere fra første dag anlegget kjøres i gang. Om du går fra en ren elektrisk oppvarmet bolig til bergvarme med gulvvarme, er det normalt å spare 2/3 av strømforbruket. Besparelsen kan faktisk ligge på opptil 80% avhengig av hvilket varmesystem boligen er utstyrt med i dag.

Energibrønnboring for borettslag

Hvem kan få bergvarme og hva må til i og rundt boligen?

De aller fleste kan i dag få bergvarme, men vi er avhengige av å kunne bore ned i fjellgrunn. Anlegget må kobles til et strømuttak med tilstrekkelig kapasitet (Normalt 40 Ampere). I de fleste tilfeller vil det være nødvendig å etablere en ny separat og dedikert kurs. Noen ganger vil man måtte øke den totale strømtilførselen (overbelastningsvernet) til boligen. Sett bort fra strømtilkoblingen er det kun et spørsmål om det ønskes radiatorer eller gulvvarme når det gjelder hva som må gjøres videre inne i selve boligen.

Hvilke alternativer har jeg?

Om du heller ønsker å gå for en enklere løsning enn bergvarme, kan en ordinær varmepumpe gjøre susen. Det tilbys i hovedsak to forskjellige typer, og om du har en vannbåren løsning eller radiatorer i dag er det en svært enkel operasjon å få installert en luft-til-vann varmepumpe. Har du kun elektrisk oppvarming i boligen vil en ordinær luft- til luft-varmepumpe gjøre jobben tilsvarende 5 stk. 1000 Watts panelovner. En luft- til luft-varmepumpe fordeler også temperaturen mye bedre ut i rommet enn det en tradisjonell panelovn gjør.

Ta kontakt i dag for en gratis befaring, så finner vi den beste måten for deg å spare både miljøet og lommeboka, samtidig som du får en bedre varmestyring i din bolig.